ljud

I den svenska regeringen är flera ministrar kritiska till feminism och begreppet ”feminist”. Det visar en enkät som Ekot har gjort. En av de ministrar som är kritiska är civilminister och kristdemokraten Erik Slottner som menar att feminism i Sverige många gånger förknippas med förbud och minskad valfrihet.

– Det tycker jag är problematiskt, det är inte så man skapar jämställdhet, säger Slottner.

Av 23 ministrar svarar 12 ja på frågan om de kallar sig för feminister, bland annat EU-minister Jessika Roswall (M).

– Jag kallar mig feminist, därför att jag är frustrerad över att vi i Sverige inte har kommit så långt som jag tycker att vi borde ha gjort.

REDAKTIONEN

Relaterat

Färre vill kalla sig för liberaler eller feminister

Banksystemet har tvingat kvinnor ut i arbete

Vart tog de feminina kvinnorna vägen?

Skillnaden på manlig och kvinnlig sexualitet – av naturen olika

Print Friendly, PDF & Email

About Author

Jobb i Sverige