Home Artikel Vapenlicens i Sverige? Finns den, varför och hur kommer det sig att vi inte vet om detta?

Vapenlicens i Sverige? Finns den, varför och hur kommer det sig att vi inte vet om detta?

Vapenlicens i Sverige? Finns den, varför och hur kommer det sig att vi inte vet om detta?

Vapen associeras oftast till män. Men det finns kvinnor i Sverige som lagligen bär vapen som till exempelvis poliser. Jag känner kvinnor som är jägare och dom jagar främst vildsvin som vi har ett stort problem med i Botkyrka. Svinen har fått bli för många och attackerar främst hundar.

Sedan har vi kvinnor som vill ha vapenlicens för självförsvar om något riktigt otäckt händer. Jag själv har hanterat skjutvapen i Finland. Fick genom min ex pojkvän skjuta med en älgstudsare på flaskor. Antar att han ville se om jag var rädd för gevär och om jag kunde skjuta i prick på flaskor.

Nu råkar jag vara duktig i att kasta pil och prickskytte. Det är väl klart att jag sköt mitt i prick på varje flaska. Män tror ofta att kvinnor inte kan lika mycket i vissa grenar, som skytte. Sluta upp med det tänket, din tjej, fru är kanske bättre än dig inom skytte.

Jag ska ta vapenlicens för pistol, inte gevär. Då jag är en duktig prickskytt och anser att fler kvinnor måste börja våga sporten att skjuta. Du behöver inte vara en skidskytt, skida och sedan ligga ned för att skjuta på tavlan. Tänk om du är så duktig att du skjuter “bulls eye” som med en pil, att du slår männen i en gren där dom tror att vi inte kan. Jag har slagit män i pil, dom två sista som stod kvar i tävlingen var två kvinnor, hon vann, jag fick silver. Så, prickögat ligger inte i könet, ok.

Jag ska bevisa att kvinnor är lika bra skyttar som män, när jag söker min pistollicens. Män har också en tro om att vi kvinnor inte är intresserade av skjutvapen. Fel, det finns kvinnor, om dom får chansen som jag fick, detta är ju riktigt roligt och intressant. Att kunna skjuta ett vapen och lära sig hur man ska ta hand om vapnet och om hur den måste förvaras i säkerhet så att barn eller andra som inte kan hantera vapnet ska få tillgång till vapnet.

Alla är ju rädda för vapen men det är inte vapnet som är faran, utan personen som håller i vapnet.”

Jag som kvinna ska börja ta kurser i skjutning av vapen. Ni vet kanske att när dom kurdiska kvinnorna som sköt IS soldater så skulle de enligt tradition legat lågt, istället lät dom männen veta genom sång att du har blivit skjuten av en kvinna och paradiset händer inte för dig. Männen var livrädda för dessa kvinnor som försvarade sitt territorium, för dom männen tror att om en kvinna dödar dig, då blir du inte martyr med paradis i sikte.

Chefredaktör

Martina Wickham

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jobb i Sverige