Home Artikel V75-krönika 4/1 Jägersro

V75-krönika 4/1 Jägersro

V75-krönika 4/1 Jägersro

När Bladet.se bad mig skriva en V75-krönika så blev jag givetvis glad. Jag är ingen spelare men genom åren har mitt stora intresse för avel och stamtavlor gett mig, tycker jag sjäv, relativt goda förutsättningar att skaka fram en och annan vinnare. Jag lyfter fram några hästar med lite udda stam och kör med två spikar. En för att jag inte har något val och en för att han bara är bäst.

Men vi börjar från början och jag tycker att det finns skäl att gardera favoriten, Dusty Shadow. Hon är tveklöst bästa hästen. Vann den danska motsvarigheten till Stochampionatet och var tvåa i danska Derby-stoet. Det finns inga årgångstoppar bland de övriga i fältet men hon har haft en lång säsong och riskerar att få göra en hel del själv här. Den av Emmylou och Stella Newmen som kommer till spets kommer att sälja sig dyrt. Donatella Center var uppåt senast och blir bortglömd från fint läge.

V75-2 domineras av Ganymede. Ja, han är inte med och springer utan det är som morfar som han tar plats. Varenne-sonen Volare Gar (ue Ganymede) blir jättefavorit. Han radar upp segrar och har ett smaskigt utgångsläge men jag vill ändå ha med ett par hästar till som jag tror kan utmana. Mellby Guard är en son till Going Kronos och även han har Ganymede som morfar. Jag tror han har kapacitet som är jämnbördig med Volare Gar och formen är på topp. Även Total Recall får plats på systemet för det ser ut som rygg ledaren och om två träter sista varvet så kan det vara ett vinnande koncept.
Gulddivisionen körs som avdelning tre och det är ett gäng snabbloppare som är en bit från den absoluta eliten. Egentligen finns det bara tre hästar som ska kunna vinna detta loppet så då tar vi de tre och känner oss nöjda. Tråkigt nog är det dessa tre som är mest streckade; Staro Advisor Joli, Disco Volante och Jairo.

Fjärde avdelningen ser också en jättefavorit i Aura S.L. Och det är inga fel i det. Dock vill jag gärna gardera i denna typ av lopp. Det krävs bara lite strul på vägen för att det ska bli för långt fram så tre skrällar på startvolten får plats på systemet. Sephora tycker jag är en jättefin häst. Hon kommer från samma möderne som Valley Victory och hennes mamma, Rouge, sprang in över 900 000 kronor. Jag tror mycket väl att Sephora kan vara i paritet med henne kapacitetmässigt och hon har utvecklats fint på slutet, visade lite löphuvud i enklare omgivning senast och gör andra starten i ny regi. Borups Tindra (ue Ganymede, vilket verkar vara temat) har varit sådär på slutet men var riktigt vass bakom kulltoppen Gina Mearas i september. Hon har en del inombords. Ruth Halbak åker också med av bara farten. Hennes läge är för dåligt och hon är en strulig sort men jag har en känsla av att en dag så bara fattar hon vad som ska göras och ställer till med en skräll. Streckad på 0 % i nuläget.

Bästa hästen i femte avdelningen är läckra Önas Nougat och hon är favorit. Hon är en dotter till storstjärnan Sissel Godiva, som vann allt som treåring, och har en makalös kapacitet. Hon kommer dock att få göra jobbet utanför stallkamraterna och halvkusinerna Inertial (e Yorktown Gunner ue Super Photo Kosmos) och Panamera (e Scarlet Knight ue Super Photo Kosmos). De är riktigt tuffa och stabila så de får göra sällskap på kupongen.

I avdelning sex spikar jag. Egentligen skulle jag vilja ha med alla hästar men det där med helgarderingar är kostsamt så jag lämnar den med bäst spelvärde ensam på kupongen. Sweetman har alltid verkat vara en häst som borde kunna räcka en bit upp i klasserna men det har strulat lite. Senast var han dock riktigt, riktigt bra och jag tror att det håller på att lossna rejält för Lars I Nilssons adept. Som nybliven fyraåring, med kalasläge och hemmaplan, så bör han ha riktigt fin vinstchans. Han blir förmodligen bara fjärdehandsfavorit och då tycker jag han är en vettig chansspik.

Sista avdelningen är jag säker. Bästa hästen är Martin de Bos. Visst läget är inte det bästa men jag gissar att han avanceras fram tusen kvar och åker ifrån över upploppet. Bakspåret är bara oddshöjande.

Systemförslag 216 rader

V75-1: 2,3,5,8
V75-2: 1,2,10
V75-3: 7,8,10
V75-4: 2,5,8,11
V75-5: 2,4,7
V75-6: 2 Sweetman
V75-7: 10 Martin de Bos

Länk till andelsspel via ATG Tillsammans: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/7OGM-GQR2-98129/p4T9smxwbyNcOstJ6JcLeA==

 

Av Hans Albertsson

Print Friendly, PDF & Email

Jobb i Sverige