Home Artikel Husmorstips mot löss…äckligt, är dom här igen?

Husmorstips mot löss…äckligt, är dom här igen?

Husmorstips mot löss…äckligt, är dom här igen?

Lössen kommer som ett brev på posten så fort hösten och mössorna kommer in i bilden. Dessa små äckliga skadedjur vill man inte ha i håret, de suger dessutom blod. Jag vet, har haft löss en gång och dom bet sönder min hals på grund av mitt långa hår.

Min mamma sa: Jag sa ju att du inte skulle leka med Eva. Hennes familj tar inte tag i hygienen. Där satt jag i badkaret, skamsen för att ha fått löss tilldelat av Eva. Mamma lade in kemikalierna i mitt hår, det brändes, speciellt där lössen bitit, hon sa, skyll dig själv, du gjorde inte det jag sa.

Men fransmännen och kvinnorna har länge haft lusproblemet så de har genom århundraderna hittat på naturliga lösningar på problemet. Detta fick jag lära mig av en expedit på hälsokosten.

Köp eukalyptus eller lavendelolja. Det säljs i de flesta hälsokostbutiker. Häll vatten i en blomspruta, fyll ungefär upp till hälften. Droppa fem droppar av oljan eller mer. Spreja håret och eventuell mössa varje morgon. Det här är alltså en förebyggande metod som inte fungerar alls om krypen redan finns i håret.

Har provat knepet på vår yngsta son i ett par år och han har inte fått löss sedan jag börjat med metoden.

Lycka till i kriget att slippa löss!

Martina Wickham

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jobb i Sverige