Home Health Corona har gjort något i våra psyken som kan ha kvarvarande effekter

Corona har gjort något i våra psyken som kan ha kvarvarande effekter

Corona har gjort något i våra psyken som kan ha kvarvarande effekter

Har legat ordentligt förkyld i två dagar utan feber förvisso då jag aldrig får feber oavsett hur allvarlig smitta jag bär. Är en “halsfluss person” sedan barn. Sista gången jag fick halsfluss blev det till halsböld, ingen antibiotika tog. Jag höll på att kvävas till döds. På akuten ville dom inte ta in mig först, blev hemskickad. Någon timma senare  kvävdes jag nästan till döds men hjälptes av min ex partner som var på plats, genom Heimlich manouver

Väl tillbaka på akuten blev jag utskälld för att inte kommit in tidigare, mitt ex förklarade, vi försökte få hjälp av er men ni skickade hem henne. Det hela löste sig genom att de direkt gick in med skalpell på flera ställen i halsen. Jag överlevde tack vare det.

Nu har jag legat och tänkt på corona nedbäddad i soffan dag som natt, för det är bästa stället när jag är riktigt sjuk, soffan. Alla dessa gamlingar i äldreboenden som kvävts till döds av Covid 19. Det är en fruktansvärd känsla att kvävas, paniken man känner, ögonen rullar runt som på en haj. Det var så mitt ex förstod att jag var allvarlig vid kvävningen. Han sa: dina ögon rullade runt som på en haj, bara ögonvitorna syntes,  samtidigt som du höll om halsen.

Våra äldre ska inte behöva genomlida kvävningsdöden, de har byggt upp landet och förtjänar respekt för deras goda jobb i livet. Nu behöver vissa rädda sina föräldrar från äldreboenden och ta hem dom för att säkra deras rättighet till livet.

Om jag som 29-åring inte togs allvarligt vid kvävning, hur mycket tror du att 70- eller 80 åriga Agda lyssnas på i vården?

Vem är är värdig vården, den som jobbat och slitigt ett helt liv eller “allt för alla” principen?

Där de äldre verkar sitta med svartepetter i hand  oavsett vilken viktig samhällsfråga det handlar om. Ställ dig sist i ledet tack. Andra ska ta dina rättigheter i beslag.

Chefredaktör

Martina Wickham

 

Print Friendly, PDF & Email

Jobb i Sverige