Home Artikel Att prata med “jobbargubbar” på golvet är intressant!

Att prata med “jobbargubbar” på golvet är intressant!

Att prata med “jobbargubbar” på golvet är intressant!

Idag hade vi besök av två “jobbar gubbar”, dom kom och rensade våra ventiler så att vi får frisk luft i hemmet. Då jag är en väldigt nyfiken person och vill höra olika människors tankar inom saker de kan och hur dom ser sin verklighet. Så jag satte ju nästan direkt igång med ett batteri av frågor, vilket jag förövrigt gjort när andra “jobbar gubbar” kommit hem till oss.

Det intressanta med dessa män, för det är oftast män, en enda kvinna har kommit hit, hem till oss som “jobbar gumma” är att de alltid är väldigt trevliga i sitt bemötande. Kan tänka mig att de flesta inte gör som mig och börjar intervjua dom mitt i jobbet men det jag insett är att en av personerna måste vara det jag kallar “people person”, den som har gåvan att kommunicera.

Så var det idag med, den ena var tyst, så jag kommunicerade med “people person” från bondvischan. Han var super trevlig och berättade om hur dom bor i Botkyrka fem dagar i veckan och åker sedan hem till familjen i byn till helgen. Idag fick jag igen höra det alla “jobbar gubbar” som arbetar i olika människors hem ser och berättat då jag frågat: Ni måste se jätte mycket olika saker i ert jobb. Berätta något av det värsta du sett.

Detta har jobbar gubbar berättat till mig under flera år: Vissa människor bor i odör, smuts, total misär och börjar ofta tydligen att städa då de ska ha besök av “jobba gubbar”. Jaha, hur hade du tänkt att städa flera års saker i påsar, kartonger, smuts, dammråttor med mera under några få timmar? Vissa av dessa människor har till och med husdjur som de inte rengör efter ordentligt. Att katter tydligen blir rymningsbenägna. Konstigt va?

Jag förstår inte hur dessa jobbar gubbar och gummor fixar att jobba i dessa vedervärdiga hem för jag har en lättretad kräkreflex. Skulle inte kunna jobba inom den typen av jobb då jag skulle spy var och varannan dag. Detta är min hyllningstext till er jobbargubbar och gummor oavsett om du är sotare, elektriker, rörmokare mm.

Starkt jobbat!

(Uack…förlåt….fixar inte det här….kan du bara göra klart, uack, första och sista dagen som jobba gumma)

Chefredaktör

Martina Wickham

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jobb i Sverige